Aanmelden kunstwerken 'Vrijheid in kunst'

Al enige tijd geleden heeft u zich opgegeven om deel te nemen aan 'Vrijheid in kunst', het kunstproject in het kader van 75 jaar vrijheid in Gilze, Rijen, Molenschot en Hulten. Wij hebben inmiddels meerdere aanmeldingen mogen ontvangen. Hartelijk dank daarvoor!

Naar aanleiding van deze aanmeldingen, met name op het gebied van beeldende kunst en fotografie, hebben we besloten een expositie te organiseren. Deze vindt twee keer plaats, te weten:

za 11 jan 2020 t/m zo 9 febr 2020, Zorgcentrum VITA, Rijen

za 7 mrt 2020 t/m zo 5 apr 2020*, Zorgcentrum St. Franciscus, Gilze

*) de twee periodes zijn niet aaneensluitend i.v.m. Carnaval en de voorjaarsvakantie.

Zet deze data dus alvast in uw agenda!

Eigen risico

U mag op beide locaties exposeren. Wel belangrijk om te weten is dat u uw werk op eigen risico tentoonstelt. Zowel Cultuurplaats, de Kunstcommissie als de beide zorgcentra zijn niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal.

Inventarisatie

Om een goed beeld te krijgen van wat we aan kunstwerken kunnen verwachten, vernemen we graag welk(e) werk(en) u wilt exposeren. Stuur ons daarvoor ook foto's en een korte beschrijving:

- Naam werk

- Soort werk (schilderij, beeldhouwwerk, foto, video, etc.)

- Korte omschrijving van het werk

- Formaat

Gaat u nog werk maken? Dan ontvangen we graag een korte beschrijving van wat u wilt gaan aanleveren.

De informatie over uw kunstwerk(en) kunt u tot uiterlijk 15 september 2019 mailen naar info@cultuurplaats.nu

Thema

Nog even over het thema: vrijheid. Dit mag breed geïnterpreteerd worden. Denk aan bevrijding (zowel na een oorlog, maar wellicht ook van iets anders), het gevoel van vrijheid, vrijheid van meningsuiting, kiesrecht, vrije keuze van onderwijs etc...

Aanleveren kunstwerken

Na de zomervakantie gaat de werkgroep bespreken hoe we de expositie logistiek gaan organiseren.

Waarschijnlijk gaan we voor beide expositieplaatsen momenten plannen waarop u uw werk kunt komen plaatsen/ophangen. We houden u daarvan op de hoogte.

Muziek en dans

We hebben ook aanmeldingen ontvangen van individuen en groepen die graag een live optreden willen verzorgen op het gebied van muziek, zang en/of dans. Dit zijn er niet voldoende om een apart evenement voor te organiseren. Wel zouden we deze aanmeldingen graag willen inzetten voor beide locaties waar de expositie wordt gehouden. Bijvoorbeeld tijdens de officieel opening. Maar daarover wordt u nog apart geïnformeerd.

Vragen?

We hopen u hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, dan vernemen we die bijvoorkeur per mail via info@cultuurplaats.nu

Vrijheid in kunst

Eind oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot werden bevrijd. Dit jubileum herdenken en vieren we vanaf dan tot en met 5 mei 2020 met verschillende activiteiten. Meer informatie vind je op de speciale website.

Cultuurplaats en Kunstcommissie Gilze en Rijen willen dit jubileum vieren met het kunstproject 'Vrijheid in kunst' en nodigen daarvoor alle lokale kunstenaars, zowel amateurs als professionals, jong en oud, uit om hun creatieve steentje bij te dragen. Dat mag en kan op verschillende manieren. Met beeldende kunst, podiumkunst of welke andere kunstvorm. Alleen of samen, binnen en buiten. Je hebt alle vrijheid!


KunstCafé thema Vrijheid in kunst

Op vrijdag 22 maart was er in Café 't Rijens Vat het allereerste KunstCafé. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Mark Tittulaer van Cultuurplaats wat de bedoeling is van het project 'vrijheid in kunst'. Uit het publiek kwamen nog een aantal vragen. De komende tijd gaan Cultuurplaats en de Kunstcommissie meer informatie verstrekken over dit project. Wordt vervolgd.