Toegangskaarten oorlogsdocumentaire vanaf 2 september te koop

‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’. 75 jaar na de bevrijding heeft Heemkring Molenheide deze documentaire samengesteld. Om met foto’s, filmfragmenten, interviews en gesproken woord te laten zien wat er allemaal voor afschuwelijks gebeurde in die oorlogstijd. In ons dorp, onze wijk, onze straat; nu bijna niet meer voor te stellen.

Ook de kinderen van toen komen aan het woord in de documentaire. In de schaduw van het vliegveld hebben ze tussen 1940 en 1945 stuk voor stuk veel meegemaakt. Of ze nu in Gilze, Rijen, Hulten of Molenschot woonden. Ze vertellen hoe ze die gebeurtenissen ervaren hebben. Allemaal op hun eigen manier. Opdat we niet vergeten…

Wanneer te zien?

Eind oktober vieren we in Gilze en Rijen 75 jaar bevrijding. Op de 8e en de 9e van die maand is de documentaire voor het eerst te zien. Op 8 oktober in De Boodschap in Rijen, op 9 oktober in De Schakel in Gilze; beide keren vanaf 19.30 uur. Voor iedereen een echte aanrader! Een voorproefje zien? Trailer

Toegangskaarten kopen

Toegangskaarten voor de documentaire zijn vanaf 2 september voor 2,50 euro te koop bij Novy, Nieuwstraat 111 in Gilze en Bruna in winkelcentrum De Laverije in Rijen.

Met diezelfde toegangskaart krijgt u (alleen) die avonden 2,50 euro korting op het nieuwe boek ‘Bedankt voor de vrijheid die jullie bevochten’, met verhalen van inwoners uit onze gemeente (u betaalt 10 euro in plaats van 12,50 euro).

‘Bedankt voor de vrijheid die jullie bevochten’

Als onze gemeente in oktober aanstaande 75 jaar vrijheid viert, verschijnt de nieuwe heemkringuitgave ‘Bedankt voor de vrijheid die jullie bevochten’. In dit boek vind je verhalen van inwoners van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot over de Tweede Wereldoorlog.

Het boek gaat zo’n 240 pagina’s tellen en is voor het eerst verkrijgbaar bij de vertoning van onze documentaire ‘Overleven in de schaduw van het vliegveld’, ook een nieuw heemkringproduct dat nog in de maak is. We presenteren boek en documentaire op 8 oktober 2019 in Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen en op 9 oktober 2019 in Cultureel Centrum De Schakel in Gilze. Om alvast te noteren!